Grönt kortkurs 2019

Är du junior och saknar Grönt kort? Då är detta kursen för dig!

En jättemöjlighet för dig som ännu inte fått ditt Gröna kort. Här har du chansen att under två dagar få lära dig alla moment i golfspelet, golfens regler samt golfvett och etikett. Dvs. alla de förutsättningar du behöver för att kunna ta ditt Gröna kort. Avgiften för kursen är 1.350kr inklusive kursmaterial och lunch, kursavgiften betalas i receptionen 1-5 dagar innan kursstart.

Det finns två kurstillfällen att välja mellan där det första tillfället är lördag och söndag 4-5 maj (obs! FULLBOKAD) och det andra tillfället är torsdag och fredag 27-28 juni. Under samtliga kursdagar håller vi på mellan 10.00-15.00. Maximalt antal deltagare vid varje kurstillfälle är begränsat till 12 deltagare, först till kvar gäller.

Anmäl dig genom att fylla i enkäten längre ned på sidan. Sista dag för anmälan är 10 dagar före kursstart.

För frågor gällande kursen vänligen kontakta Andreas Högberg Piik på andreas.hp@dgk.nu/ 073-6548222

Varmt välkomna med er anmälan!

 

 

OBS! Anmälan är endast mottagen när ni själva fått en bekräftelse till den e-post som angivits vid anmälan.

Vad krävs för Grönt kort?

För att ta Grönt kort krävs ett godkänt regelprov i såväl golfvett som golfens regler. Utbildning inför dessa tester samt genomförandet av dem hinns med under kursen.

Utöver detta behövs en viss spelnivå på banan, detta kompletteras i efterhand och nivån man skall klara av är 13-17p vid två tillfällen över 9 hål alternativt 18p eller mer vid ett tillfälle. Ronderna kan genomföras med valfri golfare som har hcp 36 eller lägre. Är du medlem i Djursholms Golfklubb och vi har fått in ditt resultat från banan registerar vi hcp 54 i GIT och du har ditt Gröna kort. Om du inte är medlem i Djursholms Golfklubb ännu har vi tyvärr ingen möjlighet att registrera hcp 54 utan du får då ett intyg att Grönt kort är uppnått och detta kan ni överlämna till den klubb ni vill vara medlem i alternativt spara tills ni har ett aktivt medlemsskap i Djursholms Golfklubb så registrerar vi er då. Tyvärr kan ni som icke medlem inte heller spela era fadder rundor på Djursholms 9-hålsbana eftersom den kräver antingen hcp 54 eller att man är aktiv medlem. Dock har vi inga problem att uförda intyget för Grönt kort men registreringen måste ske i en klubb där man har ett aktivt medlemsskap och när väl detta är gjort är ni självfallet välkomna att spela på vår bana mot greenfee under tiden ni eventuellt köar för medlemsskap.

Har ni ytterligare frågor gällande Grönt kort kontaktar ni klubbens Sportchef Andreas Högberg Piik på andreas.hp@dgk.nu /073-6548222