Juniorträning 2019

Är du junior och medlem i Djursholms Golfklubb? Då hoppas vi att just Du vill vara med i vår träningsverksamhet för att utveckla din golf! Vi har träningen för dig oavsett om du vill bli världsstjärna eller helt enkelt bara vill bli lite bättre.

Vårträningen 2019 startar tisdag vecka 17 på DGK och pågår i 8 veckor t.o.m. vecka 24 då vi tar sommaruppehåll. Sommaruppehållet inleds med ett fantastiskt sommarläger (separat anmälan). Vecka 34 återupptas träningen och pågår fram till vecka 40. Träningspassen ska vara varierande mellan golfteknik, utmanande övningar och spelutvecklande uppgifter. Träningen ska vara anpassad både till gruppens sammansättning men även till varje enskild junior. 

Anmälan görs genom enkäten nedanför senast 8 april 2019. Avgiften är för hela säsongens träning och ni kan se avgiften för varje enskild grupp samt vad som ingår. Under 2019 kommer samtliga juniorer i träning att ha subventionerade privatlektioner á 25 min inkluderade i träningsavgiften. Vi anser att det är oerhört viktigt att få enskild tid med instruktör för att optimera och påskynda sin tekniska utveckling.

Träningsgrupperna anslås på både hemsidan och anslagstavlan på DGK under vecka 15. 

Vem kan anmäla sig till vad?

För det första är ett krav att du skall vara aktiv medlem i Djursholms Golfklubb för att kunna anmäla dig till någon utav träningsgrupperna. Övriga kriterier kan du läsa specifikt för varje grupp. För köande juniorer 7-11 år är golfskolan på lördagar, med start 11 maj, ett utmärkt alternativ. För köande juniorer 12 år och äldre är någon av våra grönt kort kurser ett väldigt bra alternativ där det går att komplettera med lektioner, ex. tillsammans med andra kursdeltagare i samma ålder.

Team DGK – Våra elitsatsande juniorer som samtliga valt att ha golfen som sin första idrott samt att de tränar och tävlar efter en plan som skapats tillsammans med ansvarig tränare för gruppen. Givetvis har deltagarna i gruppen kommit väldigt långt i sin individuella golfutveckling. Till Team DGK kan man inte anmäla sig utan det blir man uttagen till.

Tävlingsgrupper A och B – Tjejjuniorer med hcp under 30.0 eller killjuniorer med hcp under 25.0 som tränar och spelar golf för att utvecklas till en hög nivå. Kraven för deltagande i gruppen är att du aktivt spelar tävlingar arrangerade utav distrikt/ förbund samt att du tränar och spelar golf på egen hand. Avgiften för dessa grupper är 7.900 kr och då ingår ett personligt rangekort med obegränsat antal polletter. Dessa grupper tränar fys och golf under hela året och har tillgång till 4st privatlektioner. Vi kommer till v17 2019 (säsongsstarten utomhus) att öppna upp för några fler platser till tävlingsgrupp A & B där tävlingsvilja är en viktig kriterie. För er som anmäler er till v17 blir avgiften 5.900 kr och då ingår träning (fys och golf), personligt rangekort och 4 privatlektioner.

Tävlingsgrupp utveckling - Killar och tjejer födda 2005-2008 som börjar att närma sig Tävlingsgrupperna. Juniorerna i utvecklingsgruppen får ökad träning (2 ggr/veckan), personligt rangekort med obegränsat antal poletter samt 1 privatlektion. Avgiften är 4.200 kr. Drivkraft att vilja träna och bli bättre samt nyfikenhet att börja tävla är viktiga kriterier. Hcp mässigt så är 36 riktlinjen för denna träningsgrupp. 

Juniorer yngre – Killar och tjejer födda 2005 eller senare som vill träna en gång per vecka. Grupperna delas sedan in beroende på ålder och spelnivå. Avgiften för denna grupp är 2.200 kr och inkluderar även 1st privatlektion á 25 min med den instruktör som är ansvarig för gruppens träningar. Juniorer yngre, som är en mixad grupp med både killar och tjejer, är ett alternativ till killar eller tjejer yngre där exempelvis denna träningsdag passar bättre.

Killar yngre – Killar födda 2005 eller senare som vill träna en gång per vecka. Grupperna delas sedan in beroende på ålder och spelnivå. Avgiften för denna grupp är 2.200 kr och inkluderar även 1st privatlektion á 25 min med den instruktör som är ansvarig för gruppens träningar. 

Tjejer yngre – Tjejer födda 2005 eller senare som vill träna en gång per vecka. Grupperna delas sedan in beroende på ålder och spelnivå. Avgiften för denna grupp är 2.200 kr och inkluderar även 1st privatlektion á 25 min med den instruktör som är ansvarig för gruppens träningar. 

Äldre juniorer – Tjejer och killar födda 2004 eller tidigare. Juniorer äldre tränar 2 gånger per vecka där ena tillfället är inriktat på spel bana och det andra passet på träning/övningar. Här ser vi att du som passerat 14 år och kanske lagt elitambitionerna åt sidan men ändå vill fortsätta utveckla din golf passar in. Avgiften för denna grupp är 2.700kr och inkluderar även 1st privatlektion á 25 min med sin instruktör. 

Vi har en dynamisk syn på gruppindelningen för 2019, vilket innebär att man under säsong kan utvecklas väl och intresset för golf kan variera över tid som då kan leda till att möjligheten att byta grupp.

I samtliga träningsavgifter ingår deltagande i vissa aktiviteter så som kick-off, avslutning och fredagstouren. Övriga aktiviteter har en anmälningsavgift.

Skriv gärna ut vår aktivitetskalender från hemsidan så du inte missar att anmäla dig till någon av våra omåttligt populära sidoaktiviteter. Vid överanmälan gäller först till kvarn principen för samtliga aktiviteter.  

Vid frågor gällande juniorträningen vänder ni er till Djursholms Golfklubbs sportchef Andreas Högberg Piik på andreas.hp@dgk.nu alternativt 073-6548222

Varmt välkomna till ett fantastiskt golfår 2019 med oss på Djursholms Golfklubb.

Bästa hälsningar, Juniorkommittén och tränare

 

Är du köande junior till Djursholms Golfklubb i åldern 7-11 år ber vi er istället läsa under fliken "Golfskolan". 

OBS! Anmälan är först bekräftad då ni mottagit en bekräftelse till ovan angiven e-post.