Juniorträning 2020

Är du junior och medlem i Djursholms Golfklubb? Då hoppas vi att just Du vill vara med i vår träningsverksamhet för att utveckla din golf! Vi har träningen för dig oavsett om du vill bli världsstjärna eller helt enkelt bara vill bli lite bättre.

Vårträningen 2020 startar måndag 20 april (v17) på DGK och pågår i 8 veckor t.o.m. vecka 24 då vi tar sommaruppehåll. Sommaruppehållet v25 inleds med ett fantastiskt sommarläger (separat anmälan). Måndag 17 aug (v34) återupptas träningen och pågår fram till vecka 40 då vi genomför den stora avslutningen. I träningsavgifterna ingår många aktiviteter såsom kick-off, fredagstour, teen cup, avslutningen m.m. Aktiviteter såsom nattgolfen och sommarlägret sker mot en avgift. 

Träningspassen ska vara varierande mellan golfteknik, utmanande övningar och spelutvecklande uppgifter. Träningen ska vara anpassad både till gruppens sammansättning men även till varje enskild junior. 

De allra flesta träningsgrupper är formade efter träningsdeltagare 2019 men vi tar även emot nya anmälningar och placerar in nya juniorer i passande grupper, givet att gruppen har tillgängliga platser. Sista anmälningsdag är 31 mars 2020. Avgiften är för utomhussäsongens träning (v17-24 och 34-40) och ni kan se avgiften för varje enskild grupp samt vad som ingår. Obs! Läs mer under fliken VINTERTRÄNING för att anmäla er till juniorträning jan-april i Ullna Indoor Golf där vi har begränsat med platser. Team DGK och Tävlingsgruppen har redan vinterträning inkluderat i sin året-runt träning och det pris som visas. 

Under 2020 kommer samtliga juniorer i träning att ha subventionerade privatlektioner á 25 min inkluderade i träningsavgiften. Vi anser att det är oerhört viktigt att även få enskild tid med instruktör för att optimera och påskynda sin tekniska utveckling. Träningsgrupperna anslås på både hemsidan och anslagstavlan på DGK under vecka 15. 

Vem kan anmäla sig till vad? För det första är ett krav att du skall vara aktiv medlem i Djursholms Golfklubb för att kunna anmäla dig till någon utav träningsgrupperna. Övriga kriterier kan du läsa specifikt för varje grupp. För köande juniorer 7-11 år är golfskolan på lördagar, med start 9 maj, ett utmärkt alternativ (läs mer under fliken Golfskolan 2020). För köande juniorer 12 år och äldre är någon av våra grönt kort kurser ett väldigt bra alternativ där det går att komplettera med lektioner, ex. tillsammans med andra kursdeltagare i samma ålder. (läs mer under fliken Grönt Kort Kurs 2020)

Team DGK – Våra elitsatsande juniorer som samtliga valt att ha golfen som sin första idrott samt att de tränar och tävlar efter en plan som skapats tillsammans med ansvarig tränare för gruppen. Givetvis har deltagarna i gruppen kommit väldigt långt i sin individuella golfutveckling. Till Team DGK kan man inte anmäla sig utan det blir man uttagen till.

Tävlingsgrupper A och B – Tjejjuniorer med hcp under 25.0 eller killjuniorer med hcp under 18.0 som tränar och spelar golf för att utvecklas till en hög nivå. Kraven för deltagande i gruppen är att du aktivt spelar tävlingar arrangerade utav distrikt/ förbund samt att du tränar och spelar golf på egen hand. Avgiften för dessa grupper är 8.900 kr och då ingår ett personligt rangekort med obegränsat antal polletter samt 4 st privatlektioner á 25 min. Tävlingsgrupperna tränar golf och fys på året-runt basis. 

Tävlingsgrupp Utveckling A, B, C.
A) Tjejer födda 2006-2008, hcp ca 20-45.
B) Killar födda 2007-2010, hcp ca 20-36.
C) Killar och tjejer 2005-2007, hcp ca. 20-45

De juniorer i gruppen som har kommit lite längre och tränat på att tävla (DGK och Sthlm distriktet) börjar att närma sig Tävlingsgruppen. Träning sker 1.5h/veckan + fredagstour + Junior Day Camp som är 4st söndagar med roliga aktiviteter (24h). 1 personligt rangekort med obegränsat antal bollar ingår samt 1 privatlektion á 25 min. Avgiften är 4.200 kr. Drivkraft att vilja träna och bli bättre samt nyfikenhet att börja tävla är viktiga kriterier. Det finns även chans till ytterliga 1.5h träning i veckan då spelare i grupp A,B och C kan anmäla sig till extra 1.5h träning/veckan (12 platser). Uttagning sker på närvaro, tävlingsvilja och hcp. Priset är då istället 6.200 kr för hela träningspaketet med ett extra träningspass. Vi har begränsade platser till vinterträning på lördagar i Ullna Indoor vecka 3-14, 2020. För anmälningslänk och info, klicka här.

Killar yngre – Killar födda 2007-2010 som tränar för att få sitt gröna kort eller vill fortsätta sin utveckling ned mot 36 i hcp. De juniorer i gruppen som har kommit lite längre och börjar att närma sig 36 i hcp är på god väg mot Tävlingsgrupp Utveckling. Träning sker 1.5h/veckan + fredagstour (krav 54 i hcp) samt att 1 st privatlektion á 25 min ingår. Avgiften för denna grupp är 2.700 kr. Vi har begränsade platser till vinterträning på lördagar i Ullna Indoor vecka 3-14, 2020. För anmälningslänk och info,  klicka här.

Tjejer yngre – Tjejer födda 2007-2010 som tränar för att få sitt gröna kort eller vill fortsätta sin utveckling ned mot 36 i hcp. De juniorer i gruppen som har kommit lite längre och börjar att närma sig 36 i hcp är på god väg mot Tävlingsgrupp Utveckling. Träning sker 1.5h/veckan + fredagstour (krav 54 i hcp) samt att 1 st privatlektion á 25 min ingår. Avgiften för denna grupp är 2.700 kr. Vi har begränsade platser till vinterträning på lördagar i Ullna Indoor vecka 3-14, 2020. För anmälningslänk och info, klicka här.

Juniorer yngre – Mixad grupp Killar och tjejer födda 2007-2010 som tränar för att få sitt gröna kort eller vill fortsätta sin utveckling ned mot 36 i hcp. De juniorer i gruppen som har kommit lite längre och börjar att närma sig 36 i hcp är på god väg mot Tävlingsgrupp Utveckling. Träning sker 1.5h/veckan + fredagstour (krav 54 i hcp) samt att 1 st privatlektion á 25 min ingår. Avgiften för denna grupp är 2.700 kr. Vi har begränsade platser till vinterträning på lördagar i Ullna Indoor vecka 3-14, 2020. För anmälningslänk och info, klicka här. Denna grupp tränar på en annan dag och tid än tjejer och killar yngre vilket möjliggör golfträning då schemat krockar med andra idrotter. 

Juniorer Äldre A och B – Tjejer och killar födda främst 2001-2005. A och B grupp innebär något mindre träningsgrupper på samma dag men tiderna efter varandra. Juniorer äldre tränar 1.5h/vecka men varje onsdag där ena tillfället är inriktat på spel bana och det andra passet på träning/övningar. Här ser vi att du som har nått gymnasieålder och kanske lagt elitambitionerna åt sidan men ändå vill fortsätta utveckla din golf passar in. Avgiften för denna grupp är 2.700kr och inkluderar även 1st privatlektion á 25 min med sin instruktör. Vi har begränsade platser till vinterträning på lördagar i Ullna Indoor vecka 3-14, 2020. För anmälningslänk och info, klicka här.

Vi har en dynamisk syn på gruppindelningen för 2020, vilket innebär att juniorer under säsong kan utvecklas väl och intresset för golf kan variera över tid som då kan leda till möjligheten att byta grupp.

I samtliga träningsavgifter ingår deltagande i vissa aktiviteter så som kick-off, avslutning och fredagstouren. Övriga aktiviteter har en anmälningsavgift.

Skriv gärna ut vår aktivitetskalender från hemsidan så att du inte missar att anmäla dig till någon av våra väldigt populära sidoaktiviteter. Vid överanmälan gäller först till kvarn principen för samtliga aktiviteter.  

Vid frågor gällande juniorträningen vänder ni er till Djursholms Golfklubbs sportchef Andreas Högberg Piik på andreas.hp@dgk.nu alternativt 073-654 8222

Varmt välkomna till ett fantastiskt golfår 2020 med oss på Djursholms Golfklubb.

Bästa hälsningar, Juniorkommittén och tränare

 

Är du köande junior till Djursholms Golfklubb i åldern 7-11 år ber vi er istället läsa under fliken "Golfskolan". 

Karta träningsgrupper 2020

OBS! Anmälan är först bekräftad då ni mottagit en bekräftelse till ovan angiven e-post.