Banornas status!

Nu är vi många som längtar efter värme och golfspel! 9-hålsbanan är öppen med ordinarie greener för våra medlemmar, deras gäster och våra sponsorer. Tillsvidare gäller bollränna. Fr o m den 26 april bokar du din starttid på 9-hålsbanan på plats i receptionen då den är öppen. Övrig tid bollränna.

Uppdatering den 19 april

Vi närmar oss äntligen en ny golfsäsong. Med anledning av den sena våren skjuter vi upp
receptionens öppningsdatum till torsdagen den 26 april kl 09.00.

9-hålsbanan
Banan är öppen med ordinarie greener för våra medlemmar, deras gäster och klubbens samarbetspartners.

OBS! Ytterst viktigt att vi hjälps åt att laga samtliga nedslagsmärken. Som vanligt gäller att ordinarie greener inte får beträdas vid frost. Spel får då endast ske mot vintergreener.
Greenfeeavgiften (150:- gäst till medlem, senior, 100:- gäst till medlem junior) skall erläggas före spel i receptionen. Betalning av greenfee sker med kontanter (jämna pengar) eller swish.

Bollränna gäller på 9-hålsbanan tills receptionen öppnar den 26 april kl 09.00. Fr o m den 26 april bokas 9-hålsbanan på plats via receptionen.

18-hålsbanan
Årets öppningsdatum är planerat till fredagen den 27 april kl 09.00.

Receptionen/tidbokningen
Öppnar torsdagen den 26 april kl 09.00. Då går det bra att boka starttid i receptionen, på telefon 08-544 964 51 eller via golf.se. Receptionens öppettider under april är 09.00-15.00.

Shop och driving rangen
Grand opening av shopen lördagen den 21 april 09.00. Driving rangen är fortfarande väldigt blöt. Förhoppningsvis kan vi öppna Driving rangen på lördag den 21 april.

Restaurangen
Dodd´s Brasserie öppet alla dagar till 21.00. 1 maj öppnar kiosken på hål nr 10.

Övningsområden
Övningsområdet vid hål 15 och 16 öppnas torsdagen den 19 april. Övningsgreenen vid rangen och den nya puttinggreenen vid klubbhuset öppnar i samband med att 18-hålsbanan öppnar fredagen den 27 april kl. 09.00.

Djursholm den 13 april 2018

Nu börjar äntligen temperaturen stiga och hoppet om vårens antågande och en öppning av våra banor stiger avsevärt. Men än är det spår kvar av vintern och på de kalla delarna av banan ligger det fortfarande fläckar av snö och dammarna är täckta av is.

De soliga timmarna under dagen skänker välbehövlig värme till gräset men det klara vädret ger oss också kalla nätter som kyler ner marken ordentligt. Gräset behöver en marktemperatur på 7 grader för att vakna upp efter vinterdvalan och börja återhämta sig och även om temperaturen i marken når upp till ca 8 grader mot eftermiddagen så är den nere runt 2-3 grader efter nattens kyla.

Så det vi behöver göra nu är att hålla tummarna för en högre dygnsmedeltemperatur för att uppnå en konstant marktemperatur på minst 7 grader så att våra greener kan återhämta sig och att vi snart kan få komma igång med att spela golf igen!

Vi kommer att uppdatera informationen kontinuerligt här på hemsidan!