Information till våra medlemmar och gäster med anledning av Corona / Covid-19

Med anledning av den nu rådande situationen i Sverige pga Corona/Covid-19 vill personalen och styrelsen i Djursholms Golfklubb kort informera medlemmarna hur vi hanterar situationen.

Uppdatering 3 april 2020

På Djursholms GK 2020 tänker vi på:

Vid Bokningar
  • Boka via nätet
  • Betala med Swish eller liknande
  • Följ råd och regler vid färd till och från banan
Vid klubbhuset
  • Gå inte in i klubbhuset i "onödan"
  • Var extra noga med hygienen vid eventuella toalettbesök – inomhus, ”Baja Major”
På banan
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten samt sprit
  • Inga krattor i bunkrarna, "kratta" så gott det går med klubba eller skor
  • Inga bolltvättar på banan
  • Låt flaggstången vara kvar i hålet
  • Hosta i armvecket
  • Ta inte i hand - inga high fives
  • Tänk på att hålla avstånd till nästa medspelare och nästa boll vid kö på banan
  • Ta inte ur inte i flaggan - putta med flaggen i eller använd handske/handskar
  • Gör en ”fothälsning” = tack för god match 😉
Vid tävlingar
  • Vi följer de råd och riktlinjer som SGF har utfärdat i samråd med RF och myndigheter - dessa kan variera och ändras snabbt
  • Se tävlingsbestämmelser för den tävling som du anmält dig till och följ råden för varje enskild tävling

Vi på Djursholms Golfklubb följer händelseutvecklingen noggrant och tar löpande del av myndigheternas rekommendationer och SGF:s riktlinjer.

Vår golfsäsong börjar snart och förberedelserna för banans öppnande är igång. 9-hålsbanan är fortsatt öppen med vintergreener. Vi planer även för att kunna öppna rangen till nästa helg om vädret tillåter.

Färdigställande av shop och reception pågår för fullt och flytten av kansliet till bottenplanet närmar sig. Kansliet är öppet och du når oss på telefon och mail. Av hänsyn till personalens arbetsbelastning samt smittorisken ber vi dig att inte besöka kansliet. Det går utmärkt att ringa kansliet vid ev frågor.

Har du frågor kring shopen vänligen kontakta Niklas Bruzelius på mail niklas.bruzelius@dgk.nu

Restaurangen har öppet som vanligt.

Aktiviteter:

• Som tidigare kommunicerats flyttas vårmötet till den 19 maj.
  • Städdagen som var planerad till lördagen den 4 april ställs in utifrån kommunens rekommendationer.
  • Sammankomster såsom damernas Kick-off ställs in tills vidare.
  • Kommittémöten bör ske i form av telefonkonferens.

Djursholms Golfklubb ber all personal, medlemmar och gäster respektera följande:

• Stanna hemma om du känner dig sjuk med snuva, hosta eller feber, även vid lindriga symtom.
  • Var noga med din hygien och tvätta händerna ofta.
  • All personal och verksamma på klubben som känner symtom enligt myndigheternas definitioner stannar hemma.
  • Ideell arbetskraft ombeds att stanna hemma. Klubbens personal kommer att utföra arbetsuppgifterna inför säsong i den takt vi har kapacitet för, utan att riskera smitta eller smittspridning.

Källa: krisinformation.se. Där du finner fler råd om förebyggande åtgärder. Folkhälsomyndigheten: folkhalsomyndigheten.se

Vi hoppas att du känner dig trygg hos oss på Djursholms Golfklubb med denna information och att du känner att vi värnar om våra medlemmar, personal och entreprenörer.