SGDF Rookie Tour på Djursholms Golfklubb lördagen den 5 maj 2018

Den 5e maj spelades Rookie Tour #1 på Djursholms Golfklubb i strålande väder. SGDF Rookie Tour består av sex deltävlingar och är avsedd att ge yngre spelare med medelhöga handicap som inte är redo att spela "scratch"-tävlingar en möjlighet att spela på andra klubbar och få tävlingserfarenhet.

Sammanlagt 105 killar och tjejer spelade 18-hål i strålande väder. 24 juniorer från DGK deltog. Att vi anordnar juniortävlingar är en förutsättning för att våra egna juniorer skall få tävla på andra klubbar.

Sammantaget blev arrangemanget lyckat och gjorde god reklam både för golf och Djursholms GK. Noterbara famgångar för våra egna juniorer var att Alexander Silén kom på en fin 4e plats bland 90 deltagare i killklassen och att Aina Holm kom 2a och Thomasine Bartholdson kom 3a. Thomasine noterade även lägsta bruttoscore bland flickorna.

Klubben arrangerar en juniortävling på nästa högre nivå, Teen Tour First, den 8 september med 96 deltagare.

Johan Orring