Tävlingsresultat från våra juniorer

Under de senaste två veckorna har våra juniorer tävlat massvis både i representationslag för klubben och i individuella tävlingar.

JSM Klubblag

Under 27-28 juni spelades JSM Klubblag på Österåker. Första dagen bestod av slagspel som även avgjorde vilket lag man sedan möter i matchspelet. Hela laget presterade klart bättre än tidigare år och Djursholm placerade sig på en 9:e plats i distriktet, trots ett väldigt ungt lag sett till moståndet. Detta resulterade i vi fick möta Österåker på deras hemmaplan dagen efter.

Tyvärr var Österåker numret för stort och vi förlorade matchen ganska klart, dock ser framtiden väldigt ljus ut och laget som vi förlorade mot var betydligt äldre och mer erfarna. Djursholms lag bestod utav Alexandra Lundquist, Mathilda Orring, Rasmus Nilsson, Aindrias Risberg, Samuel Oscarsson, Markus Jonek och Wilhelm Berg von Linde.

Future League

Den 27 och 28 juni spelade Djursholm gruppspel i Future League (matchspel med två singlar och en foursome) mot Lidingö, Waxholm och Stockholms GK. Båda dagar bjöd på riktig bra golf under perfekta väderförhållanden och Kevinges bana var i toppskick.

Vi delade matcherna mot Lidingö och Waxholm men fick se oss besegrade av Stockholms GK. Därmed missade vi kvalifikationen till playoffen med liten marginal. Djursholm spelade mycket bra golf, kämpade verkligen och gav aldrig upp. En stor eloge till laget som representerade Djursholm på ett fördömligt sätt. Laget bestod utav Viggo Moro, Sten Almgren, Axel Romney och Ebba Mattisson Thalén (se bild ovan).

Individuella prestationer

Det har varit fortsatt högt deltagande från Djursholms juniorer ute på både förbundets och distriktets tävlingar. Bäst av alla lyckades Filippa Berg von Linde som vann Roolie tour för andra gången denna säsong, stort Grattis till Filippa som redan under säsongen halverat sitt hcp.

Idag 6 juli håller vi tummarna för alla Djursholmare som är och spelar Skandia cup gruppfinal på Drottingholms GK.

Fantastiskt bra jobbat av alla våra duktiga juniorer och fortsätt kämpa hela sommaren!