Vi vill hjälpa just Dig att utveckla ditt golfspel!

Obs! Under vinterperioden nov-mars sker bokning direkt till tränare via telefon/sms/mail då vi kommer överens om den lokal som passar bäst. Under april-okt är vi tillbaka med onlinebokningar med Boka Direkt. Tack!

Stephen Law, Head Professional

Stephen Law har varit verksam på Djursholms Golfklubb sedan 1984. Hans namn antyder brittisk härkomst, vilket stämmer väl. Stephen har en gedigen tränarbakgrund. Åren 1978–1984 var han Assistant Professional i London, och blev certifierad PGA Professional 1981. Samma år vann han South of England U25 Championship, och 1982 spelade han play-off i Greater London Assistants’ Championship men som han tyvärr förlorade.

Under åren har Stephen vidareutbildat sig kontinuerligt inom golfteknik, mentalträning och andra områden, på olika seminarier och kurser i Sverige och utlandet, där några av världens mest respekterade instruktörer delat med sig av sina kunskaper. Efter studier hos engelska PGA fick han sitt Golf Psychology Coaching Certificate.  Andra uppdrag i Sverige inkluderar bland annat rollen som tränare för SGDF:s utvecklingsgrupp pojkar född 83/84. 

”Det finns två citat som jag alltid försöker att komma ihåg när jag diskuterar svingteknik med såväl nybörjaren såsom elitspelaren: ’Pretty is what pretty does’ av Harvey Pennick och Albert Einsteins ’If you can’t explain it simply you don’t understand it well enough’. Det är utifrån de tankarna jag vill hjälpa mina elever att utvecklas.”

Med hjälp av verktyg som video och Explainar Professional men framför allt tack vare sin mångåriga erfarenhet, hjälper Stephen sina elever att hitta de mest effektiva och enkla sätten att förbättra spelet.

 

Tel 070-796 80 26 stephenlaw@ownit.nu

Niklas Bruzelius, Club Professional

Med en fin professionell karriär i ryggen är Niklas Bruzelius i dag en av våra omtyckta tränare. Fostrad på Wermdö GCC har han som främsta meriter två SM-guld i både lag och match, samt sex stycken segrar på Nordiska ligan. Han har spelat ett tiotal Europatourtävlingar och även gjort sex år i Swedish Golfteam som amatör.

Innan Niklas kom till Djursholms Golfklubb arbetade han som huvudtränare på Mälarö GK Skytteholm, med ansvar för all utbildning, utrustning och företagsgolf.

”Min ambition som golftränare är att hjälpa och inspirera både unga och äldre med sitt spel. Jag tror att jag har mycket att bidra med efter 15 års professionellt golfspelande. Mitt mål är att få mina elever brinna för golf lika mycket som jag själv gör.”

Förutom att träna några av våra juniorgrupper utför Niklas "custom fitting" av golfklubbor samt håller lektioner och genomför kurser till medlemmar och gäster. 

Tel: 070-814 01 55 niklas.bruzelius@dgk.nu

Andreas Högberg Piik, Sportchef

Andreas Högberg Piik har varit vår sportchef sedan 2019. Innan dess arbetade innan på Orresta Golf & Konferens samt Upsala Golfklubb. Han har även har en fin proffskarriär bakom sig, med spel på Nordiska ligan 2006–2007 och European Challenge Tour 2008–2012, då han även spelade ett tiotal Europatourtävlingar. Hans främsta meriter inkluderar tre segrar på Nordiska ligan, två topp 3-placeringar på Challenge Tour och ett SM-guld med sin moderklubb Sollentuna GK 2008.

Andreas genomgick PGA:s Tränarassistentutbildning (TAU) 2012 och Högre Tränarutbildning (HTU) 2013–2015. Där fick han gedigna kunskaper inom områden som golfteknik, träningslära, anatomi, coachning och ledarskap. Utöver dessa utbildningar har han även deltagit regelbundet på PGA:s Teaching Summits samt gjort TrackMan University level 1 och 2. Till sina meriter kan han även lägga till coach för Swedish Golf Team’s Supercamp satsning, SGDF:s juniorverksamhet och UGF:s Junior & Elit. 

”Det är otroligt inspirerande att ansvara för och säkerställa att vi på Djursholms Golfklubb har en riktigt kvalitativ junior- och träningsverksamhet för alla. Att både se över helheten, men samtidigt också få vara ute och ge engagerade lektioner och träningar driver mig till att ständigt utveckla både mig själv och mina elever.”

Tel 073-6548222 andreas.hp@dgk.nu

Pontus Widegren, Club Professional

Uppvuxen i ”Farmen” på grannklubben Kevinge. Med en bred idrottsbakgrund i ryggen gick resan via landslaget i golf till college i Kalifornien. Fyra år med studier vid UCLA där några av dagens världsstjärnor stod för frekvent matchning Jordan Spieth, Patrick Reed, Justin Thomas, och särskilt lagkamraten Patrick Cantlay.
I lagmatchen Palmer Cup, Europa mot USA, bildade Pontus och DGK’s Henrik Norlander ett svårslaget radarpar. Bland annat på Royal Portrush 2010.
Efter examen våren 2013 blev Pontus proffs och spelade sig samma säsong in på Challengetouren. Tre säsonger senare, med en andraplats som bäst, kvalade han in till nuvarande DP World Tour för 2017 och 2018. En tredjeplats i Prag blev där bästa resultatet.
Under 2020-2021 har Pontus spelat på den svenska proffstouren samtidigt som han assisterat som tränare. Främst med juniorutveckling och spelare på elitnivå men även medelgolfare och nybörjare.
Pontus kommer fortsatt vara involverad inom Stockholms Golfdistrikt (SGDF), bland annat med Golf Team Plus.

”Det känns roligt att få vara del i ett redan starkt team. Jag hoppas min erfarenhet som tourspelare och passion som golfälskare kan smitta av sig och leda till roligare och bättre golf för såväl Golfskolans yngsta som seniorerna på DGK.”

tel 073-386 05 68 mail: pontus.widegren@dgk.nu

George W Deverell, Honourary Professional

George kom till Sverige 1956, efter lärlingsperioden hos Bert Hodgeson och Reg Horn i England. Som främsta tävlingsmerit har George en 2:a plats i Skandinaviska Mästarskapet 1960.

George "Jåschan" Deverell har varit Djursholms GK trogen sedan sin ankomst i Sverige och har arbetat på golfklubben i hela 65 år vilket är ett världsrekord. Jåschan är otroligt uppskattad och en stor del av träningskulturen på golfklubben. Som golftränare är han entusisatisk och står fast vid smarta övningar som ger snabb förbättring. 

Tel 073-672 91 49