Grönt Kort Kurser Juniorer

Välkommen att ta ditt Gröna Kort med oss DGK tränare!

 

Hej! 

Roligt att du är intresserad av Grönt Kort kurs på Djursholms Golfklubb! Våra kurser är riktade till juniorer (upp till 21 år). För de yngsta arrangerar vi även Golfskolan för köande 7-11 åringar. Har ni en plats där så behöver man inte gå en separat Grönt Kort kurs. Är ni vuxen och vill ta Grönt Kort så kan man göra det i privat regi på golfklubben. Kontakta/boka med någon av DGK tränarna så gör vi ett paket med inriktning Grönt Kort, ni kan använda fliken som heter "Lektioner och Lektionspaket". 

Innehåll: Ni kommer att få träna på golfens alla delar: Putt, chip, pitch, bunkerslag, sving (järnklubbor och driver). Kursen är väldigt praktisk men i samband med luncherna så går vi igenom den viktigaste teorin. För godkänd teori, se längre ned i mailet. 

Lunchen båda dagarna ingår i avgiften. Meddela om ni har allergier eller specialkost. 

Grönt Kort: Efter kursen så är det fokus på två saker. Dels att ni tränar och spelar på banan för att klara 9 hål på ett visst antal slag/poäng (återkommer med exakta detaljer) samt klarar teoridelen enligt beskrivning nedan. De banor som ni får spela tillsammans med fadder (en som är aktiv golfmedlem, har golf-ID och max 36 i hcp) är pay and play banor och det finns några bra i Stockholmsområdet (ex Rotebro Golf i Sollentuna eller Brollsta/Brottby). Ni som är medlemmar på DGK får spela på vår egen 9-hålsbana tillsammans med fadder.

Teorin: Juniorer 0-12 år använder sig av en plattform som heter golfäventyret: https://golf.se/for-spelaren/spela-golf/golfaventyret/. Quizer under level 1-4.

13 år och äldre använder sig av plattformen https://borjaspela.golf.se/ Ni kan redan idag gå in och kika på teoridelen då svenska golfförbundet ansvarar för den delen oavsett vilken golfklubb man befinner sig på. Det går även att registrera sitt personnummer och få ett golf-ID. 

 

Tider för vår Grönt Kort kurs #1:

  • Lördag 23 april kl. 9.00-14.00 (Andreas) och
  • Söndag 24 april kl 9.00-14.00 (Andreas)

Tider för vår Grönt Kort kurs #2:

  • Lördag 7 maj kl. 9.00-14.00 (Stephen) och
  • Söndag 8 maj kl 9.00-14.00 (Stephen)

Tider för vår Grönt Kort kurs #3:

  • Lördag 11 juni kl. 9.00-14.00 
  • Söndag 12 juni kl 9.00-14.00 

 Kostnad:

  • 1500kr/deltagare. Inkl. luncher, träningsbollar m.m.

 

Medtag: Gällande golfklubbor så har vi en begränsad uppsättning låneklubbor, meddela mig om ni behöver låna. Det ni behöver ha med er som minimum är en putter, en vinklad klubba (ex. pitchingwedge eller sandwedge) och en mellanjärnklubba (ex j7). Har ni ett eget set klubbor eller lånat ett set klubbor så är det givetvis bra. En golfhandske kan vara lämplig för att undvika skavsår. Bollar och peggar har vi på golfklubben.