Vad är juniorverksamheten på Djursholms Golfklubb?

Vad roligt att ni är intresserade att ta del av vår juniorverksamhet och utveckling på Djursholms Golfklubb!

 

Det skall vara lätt och roligt att komma till och vistas på klubben, banorna och träningsområden. DGK skall alltid vara ett lockande fritidsalternativ för juniorer långt upp i åldrarna med bra möjligheter till träning, spel, tävling och social samvaro där var och en kan utvecklas i egen takt och utifrån de egna ambitionerna.

 

Här kommer information som förhoppningsvis hjälper till att hitta rätt:

  • DGK har ca 380 fullvärdiga juniormedlemmar 7-21 år. De allra flesta platserna till träningsgrupper, läger, aktiviteter m.m. är riktade till dem. Vi erbjuder helårsträning som består av vinterträning 1-2 ggr/veckan och den stora utomhusträningen april-okt med träning och aktiviteter ca 2-4 ggr/veckan beroende på träningsgrupp. För intresseanmälan till denna träning vänligen följ länkarna:

Intresseanmälan Juniorträning 2023 - Fullvärdig juniormedlem (svenskalag.se)

 

  • DGK har ca 700 juniorer 6-21 år som står i kö till golfklubben. Kötiden är flera år beroende på kökategori, ex. medlemskap i familjen eller boende i Danderyds kommun. För att stimulera till träning och utveckling under tiden junioren står i kö till ett fullvärdigt medlemskap så har vi format några alternativ eftre ålderskategori:

  1. Golfskolan 2023, 7-9 år (svenskalag.se)

  2. Träningsmedlemskap Yngre 2023. 10-12 år (svenskalag.se)

  3. Träningsmedlemskap Äldre 2023. 13-21 år (svenskalag.se)

 

Alla dessa tre åldersalternativ innefattar regelbunden träning under utomhussäongen (VT + HT) och en årlig spelmöjlighet på fina 9-hålsbanan, ett bra sätt att få träningskompisar, träffa oss tränare och komma ut på golfbanan och övningsspela. 

Totalt innehåller de här tre kögruppsalternativen 130-150 juniorer. När vi arrangerar läger, aktiviteter såsom Nattgolfen, DGK Touren så bjuder vi in juniorer i dessa grupper förutsatt att det finns platser kvar och att de befinner sig i rätt målgrupp, ex sommarläger 10-15 år eller DGK Touren Elit (max 15 i hcp).

Vår praktiska sida där vi arbetar med kalender, gruppindelning, sms/mail utskick, anmälningsformulär etc. heter Svenskalag Djursholms GK - Svenskalag.se. Det är en otroligt bra sida att sköta administration och kommunikation men kan vara svår att söka upp information för nya besökare.

För att ställa sig i kö till Djursholms Golfklubb så kan ni följa denna länk: Anmälan till kö | Djursholms Golfklubb (dgk.nu)

 

För frågor och funderingar så är ni välkomna att kontakta oss.

Sportchef: Andreas Högberg Piik, andreas.hp@dgk.nu, 073-654 8222

Juniorkommitténs ordförande: Richard Silén, richard.silen@gmail.com