Måndag 31 maj kl 12.00 öppnar vi 18-hålsbanan

Banan öppnar igen måndag kl 12.00. Vi ser fram emot att äntligen välkomna er medlemmar, företagspartners och gäster till vår nyrenoverade bana. Det kommer under måndagen vara bilförbud på banan då det det fortfarande finns mycket vatten kvar efter veckans kraftiga nederbörd. Nytt besked om när bilar tillåts kommer måndag em/kväll.

Vi vill att ni fortsatt tänker på följande vid spel:
Hastighet på greener – Greenerna är fortfarande unga och vi lägger stort fokus på att allt ska rota sig ordentligt och bli starkt över tid. Därför kommer vi inte klippa ner greenerna så mycket i början och jagar inte några höga Stimp-värden nu under första tiden. Men det kommer!

Laga nedslagsmärken – Nu måste vi hålla det ovälkomna gräset Vitgröe ute så mycket det bara går. Vitgröe sprider sig lätt genom egen frösättning och är snabb på att hitta en bar yta, att etablera sig i.
Laga rätt (utifrån och in) och laga allt! Film-laga nedslagsmärken!

Bunkrar – De nya bunkrarna är krattade på ett annat vis än tidigare. Målet med denna typ av krattning är att alla bollar som hamnar i bunkern ska ”rinna ner” i botten och slås från ett plant läge. Vi försöker hålla kanterna så släta och hårda som möjligt – Kliv därför i och ur bunkern från en låg kant och kratta bara i botten på bunkern.

Hänvisningsskyltar och markeringar – Följ skyltar/markeringar på banan och respektera avspärrningar för att skydda känsliga/nygjorda ytor. Vi drar inte vagnen/bagen mellan green och bunkrar, samt kör med golfbilar för nära greenområdena.

Fairwaybunkrar – Gräset runt de nya fairwaybunkrarna är nyligen utrullat och har inte hunnit växa fast. På dessa ytor (markerade med vit färg) gäller mark under arbete och dropp närmsta vägen ut. Lyckligtvis är själva bunkern redo för spel så här går det bra att spela! – Boll på gräs inom markerat område = Fri dropp, närmsta vägen ut. Boll i sand = Spela som vanligt.

Blöta områden – Det ligger mängder med okända dräneringar under ytan som kan ha tagit skada under byggnationen. Det kan/kommer således dyka upp nya blöta områden på banan. Vi åtgärdar dessa efter hand och är tacksamma för att ni inte kör genom dessa med golfbil.

Hjulspår – På några ställen finns det hjulspår kvar som inte har hunnit läka ordentligt. Dessa hjulspår är att betrakta som mark under arbete.

Vi vill nu att alla hjälps åt att sköta om vår fina bana på bästa sätt!

Varmt välkomna ut till klubben!