Göran Zachrisson - Hedersmedlem i Djursholms Golfklubb

Vid 13 års ålder, år 1951, gick Göran Zachrisson sin första runda på Djursholms Golfklubb. Han var caddie. Han var en av de tonåringar som tog plats på den speciella caddiebänken på söndagsmorgonen.

Rundan tog ungefär två och en halv timmar.

Direkt efteråt cyklade han till biograf Amiralen i Djursholm för att se den senaste Tarzan-filmen.

Göran blev vårt lands mest inflytelserika och populära kommentatorer av golf men även av andra idrotter som tagit plats i hans goda hjärta.

Den 11 augusti 2021 mottog vi beskedet om Görans bortgång. Sorgen delas med de allra närmaste inom familjen och i hans stora vänskapskrets. Samtidigt är vi Göran, vår hedersmedlem, evigt tacksam för hans arbete för golfklubben och vår bana under många års tid.

Göran levde sitt golfliv på världens vackraste golfbanor.

Men när han vandrade upp mot ettans tee på Djursholms GK – med bagen på ryggen och med de bästa vännerna intill – kände han alltid en extra tillfredsställelse. Det var hemma på klubben han fann den sanna glädjen i likasinnade vänners lag.

”Här har jag mitt hjärta, för vart jag än vänder blicken kan jag erinra mig något som jag varit med om, tillsammans med mina vänner”, skriver han i sin bok ”20 berättelser om golf”,

”Att vara ärlig och att visa hänsyn. Det kommer alltid att vara det viktigaste jag lärt mig tack vare golfen”, sa Göran nyligen i en artikel i samband med DGK:s 90-årsjubileum.

Göran är saknad. Hans minne kommer alltid att hedras på Djursholms Golfklubb.