Information från herrkommittén den 11 april

Information från Herrkommittén Äntligen dags för en ny golfsäsong Ruff, Ullnatältet och Enebybergsrangen i all ära, men det skall det bli så kul att äntligen få spela golf på gräs. I skrivande stund räknar vi med att kunna starta utomhus aktiviteterna efter påsk. Ett varmt tack till alla ni som tog er tid att fylla i vår enkät i höstas. Era svar återspeglas i det program vi har satt ihop för säsongen 2022. Det mesta blir nästan som vanligt men vi har också gjort plats för några nyheter.

Försäsongsaktiviteter
För att mentalt förbereda oss inför säsongen ordnar vi två tema aftnar i april. Den 7:e april hade vi en taktikgenomgång för bogey-golfare ledd av vår nye tränare Pontus Widegren. Med tanke på att han vann September Pokalen bör han ha en viss insikt om hur man klokast spelar vår bana. Senare i april, torsdagen den 21:a, kommer Lennart Svedberg leda oss i en regelgenomgång baserat på de prekära situationer vi med viss regelbundenhet försätter oss i – trots att vi gör allt för att undvika desamma. Separat inbjudan har gått ut via mejl.
Förra årets närspelsträningar blev fulltecknade på nolltid. Vi har därför ihop med Andreas och hans tränarstab väsentligen utökad antalet tillfällen och teman i år. Totalt 224 unika tillfällen att förbättra ditt närspel inom 5 olika teman. Anmälan via klubbens hemsida. Golfträning med Herrkommittén | Djursholms Golfklubb (dgk.nu)

• Master Class puttning
  • Chippa & Pitcha från ojämna underlag
  • Rätt klubba för chippar runt green
  • Säkrare inspel från 25m, 50m och 75m
  • Bunker, bunker & bunker. Sand är kul
Säsongstävling på tisdagar – förbättrat format
Säsongstävlingen som vi spelar på tisdagar kommer som vanligt att spelas som slaggolf. Första start kl 08.00 utom i maj och september då vi startar 09.00. I år kommer det bara att vara en handicapklass. Vi planerar 13 tisdagstävlingar i år och det är de 6 bästa resultaten som räknas in i säsongstävlingen. I år kommer vi också att ha en eclectic som löper över alla tisdagstävlingar under säsongen.

Anmälan och betalning görs enklast på mingolf.se som vanligt men du kan även anmäla och betala direkt i receptionen. Tävlingsavgiften är i år 50 kronor och alla prispengar går oavkortat till priser i form av presentkort i vår välsorterade shop.

Vi fortsätter med individuella priser för varje tisdagstävling; tre-pack bollar till bästa nettoscore och en boll till närmast hål på vårt signaturhål #8. Förutsättningen är att vi har tillräckligt med sponsorer, så glöm inte att anmäla ditt intresse till Janne Sjödin.

Som vanligt inleds och avslutas säsongen med en lagtävling följd av middag på Mulligans. Lottade tremannalag där de två bästa resultaten på varje hål räknas. Ett ypperligt tillfälle att skapa nya kontakter för årets golfande.
Övriga tävlingar

Vi fortsätter med våra två traditionella par tävlingar; Try-All i augusti och Senior Classic i september. Har du ingen partner så lottas du ihop med någon i samma situation. Senior Classic spelas som greensome och Try-All spelas som just det, Try-All.
För att ytterligare förstärka vår klubbkänsla så ordnar vi en för säsongen ny tävling, HK Invitational, där vi bjuder in klubbens damer till en fyrmanna scramble med mixade lag. Planerad till 19 juli.
I år är det Herrkommittén som anordnar Skandiamäklarpokalen. Ett spännande prisbord samt frukost och lunch som Skandiamäklarna är vänliga att bjuda på. Stort tack på förhand till vår sponsor Skandiamäklarna. Spelas som scramble i lottade lag.
Vi kommer inte att anordna matchtävlingen Alla-mot-Alla i år pga. föregående års ljumma intresse.

Här kan du ta del av hela HK:S spelprogram.
Klubbmatcher
Traditionsenligt tar vi oss an Stockholms GK två gånger. Hemma matchen den 24:e maj spelas samma dag som damernas match och borta matchen blir i augusti när deras ombyggda bana kommer att vara spelklar. Lidingö möter vi borta i år den 7 juni. Mot Täby har vi också bortamatch i år, 29 augusti. För både Lidingö och Täby så är spelformen poängbogey där de 15-20 bästa resultaten räknas i själva klubbmatchen. Mot Stockholm så är det som vanligt individuella matcher. Efter våra framgångar under 2021 så finns alla tre pokalerna att beskåda i prisskåpet på klubben! Vi planerar även en klubbmatch hemma mot Vallentuna, men datum är ännu ej fastställt.

Herrkommittén 2022
Herrkommittén fortsätter att förnya- och föryngra sig. Vi har lyckats rekrytera ytterligare två frivilliga till vår kommitté. Varmt välkomna Håkan Jonasson och Jan Grönqvist. I övrigt ingår Thomas Carter, Janne Sjödin och Lennart Svedberg samt undertecknad. Kontaktdetaljer finns på klubbens hemsida under Herrkommittén. Vi uppskattar om ni hör av er med kommentarer och förslag på vad vi kan göra bättre.
Alla våra aktiviteter bygger på frivilliga insatser och vi vill gärna höra från er som har ett intresse att engagera er vidare i Herrkommitténs arbete. Det är vi medlemmar som utvecklar klubben till det vi vill att den skall vara.

Herrkommittén genom
Håkan Werner (ordförande)