Sommarinformation

Vilken sommar och värme vi har! Jag hoppas ni spelar lagom mycket golf och även njuter av sol och bad. Vi är nu i mitten av juli och redan två månader av spel på nyrenoverade banan har vi hunnit med. Det är kul och inspirerande att höra alla positiva kommentarer om banan både från medlemmar och gäster.
Första omgången av medlemsundersökningen är avslutad och ni som inte fick den i första omgången kommer få undersökningen den 26 augusti. Resultat och återkoppling kommer under hösten.

Under veckan har vi genomfört en intensiv skötselvecka med ett mycket bra resultat. Jonas och hans team på banan har slitit hårt i värmen.

Rapport från banchef Jonas
Vi har fått gjort många bra och långsiktiga insatser. Tack vare att vi har hållit banorna stängda under utförandet har vi kunnat göra stora luftningar och lagt ut mycket sand. Detta är åtgärder som är viktiga för att våra nya ytor ska må bra över tid men också åtgärder som kommer ge oss torrare och fastare fairways på sikt. Spåren på greenerna kommer synas de närmsta dagarna men kommer snart att läka. Då kan vi komma ner i klipphöjd för att få upp lite högre hastighet på greenerna.

Några av högruffarna har blivit slagna under veckan. Detta är ett test för att se om dom på sikt kan bli tunnare genom att bli slagna och rensade två gånger per år. Vi kommer inte att fortsätta klippa dessa ytor lågt utan hoppas att dom ska växa upp igen till sensommarens golf.

Om den varma och torra perioden fortsätter kommer vi under vissa dagar att jobba med slangvattning av greenerna för att kunna lägga vatten koncentrerat där det behövs. Vi tackar för visad förståelse för detta.

Efter att ha kommit en bit in i säsongen ser vi nu hur samarbetet mellan banan och spelarna fungerar. Tyvärr slits det onödigt mycket på ytorna genom olagade nedslagsmärken och uppslagen torv som inte läggs tillbaka. Vi skulle också vilja påminna om att kliva ur bunkern vid lägsta punkten då kanterna annars kommer bli förstörda och onödigt slitna.

Vi ses på banan!

/ Jonas med personal

Vad har vi att se fram emot på klubben efter sommaren
Under sensommaren och hösten kommer vi arrangera många roliga tävlingar och aktiviteter på klubben.
- Kategori KM 7-8 augusti
- KM damer och herrar 21-22 augusti
- Mulligans höstscramble 5 september
Glöm inte anmäla er via min golf!

Jubileumsvecka
Sista veckan i augusti kommer vi ha en jubileumsvecka där vi ska fira att klubben fyller 90 år 2021. Jubileumsveckan kommer erbjuda medlemsträningar, roliga aktiviteter, erbjudanden i shopen och avslutas med en jubileumstävling lördagen den 28 augusti.
Anmälan och info om jubileumsveckan kommer inom kort.

Septemberpokalen
Septemberpokalen är en nationell proffstävling som spelas den 3:e september över 36 hål på klubben. Septemberpokalen har en lång tradition och många duktiga golfare från hela Sverige söker sig till oss för att tävla och spela. Vi ser fram emot att visa upp nya banan!
Vill ni vara med som funktionärer under tävlingen mailar ni till johanna.ericsson@dgk.nu

Glöm inte heja och följa Henrik Norlander som representerar Sverige i de Olympiska spelen i Tokyo den 29 juli till 1 augusti.

Reception/shop och restaurang är öppet som vanligt.

Sommarhälsningar från
Johanna Ericsson