Information ombyggnation 18-hålsbanan

Här finner ni en översikt på hålen hur det kommer se ut efter ombyggnaden. I members guide nedan ser ni även kommande fairwaybunkrar. Det vi genomför i denna etapp av ombyggnationen är greener, greenområden, ny bevattning, tee på hål 8 och fairwaybunker på hål 17.

Vi kommer löpande att ge er mer information via nyhetsbrev, hemsida och sociala medier. 

Vid frågor om ombyggnationen kontakta klubbchef Johanna Ericsson på johanna.ericsson@dgk.nu eller banchef Jonas Håkansson på jonas.hakansson@dgk.nu

Vi ser fram emot att spela på en fin bana 2021!

Bilder under projektet, klicka här

 

Uppdatering av projektet

2020-09-04

Dagarna rullar på och vi har nu kommit halvvägs in i projektet. Under veckan har vi fått de första gräsleveranserna och greenerna på hål 7-11 blev färdigtorvade i måndags. Vi försöker planera in leveranserna så att vi kan jobba från green och ut. Leverans av forgreen-gräset från England har varit lite försenad på grund av problem med inställda färjor, så vi fick stuva om något i leveransschemat, men tack vare att vår svenska gräsleverantör är flexibel och kunde boka om sina leveransdagar så har detta inte påverkat tidsplanen. Tillers turf har nu fått byta till ett fraktbolag som använder sig av en säkrare resväg  för att kunna leverera enligt avtal. Imorgon får vi den något försenade leveransen från England och då kommer hål 7, 8 och 9 bli helt klara. Den snabba förvandlingen från brunt till grönt är verkligen mäktig.

Nere på Altorpsfältet jobbas det vidare med finjusteringar och bunkerkonstruktion, idag fick vi in nästa leverans av bukerliner och bunkrarna på 3an, 4an och 17 kunde färdigställas – nu är alla bunkrar på Altorp klara! 

Greenområdena på hål 16 och 17 är finjusterade och redo för gräsläggning och även nya 5an kommer bli klar under morgondagen. Bevattnings- och dräneringsteamen har förflyttat sig bort från Altorp och arbetar just nu med 12an, medans Graham the shaper har jobbat sig igenom hela banan och avslutar sin vistelse under morgondagen med att bygga upp grunden för 18e greenområde.

På måndag kommer ny leverans av greengräs – denna gång bara en bil, ca 1000m2 som kommer läggas på hål 6 och 17. Att vi bara tar in en bil från Spanien nästa vecka är helt enligt plan då det inte finns fler greener redo.